Cupping massage

Cupping kent zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunst. Het doel van deze behandeling is om opgehoopte afvalstoffen uit het bindweefsel los te maken en de doorbloeding te stimuleren. Door cupping wordt het bindweefsel weer “levendig”.  Zuurstofrijk bloed kan weer worden aangevoerd en afvalstoffen kunnen worden afgevoerd. In het bindweefsel bevinden zich o.a. bloed- en lymfe vaatjes, direct daaronder bevindt zich het spierweefsel. Het moge duidelijk zijn dat als het bindweefsel weer flexibel is, dat dit ook invloed heeft op het spierweefsel.

De massagebehandeling wordt uitgevoerd met siliconen cups en olie. De cups hebben een vacuüm zuigende werking. Het kan ook nodig zijn dat de cups voor een bepaalde duur op een plek op de huid worden geplaatst, om een stagnatie (blokkade) op te heffen. Cupping is een krachtige massagetechniek.

Toepassing bij:

  • verklevingen
  • stijve, strakke spieren en spierknopen
  • nek- en schouderklachten
  • rugpijn
  • cellulitis

Door de vacuüm druk ontstaat er na de behandeling verkleuring van de huid variërend van lichtrood tot donkerpaars, welke een beurs gevoel kan geven. Dit verdwijnt binnen enkele dagen tot 1 week. Het is belangrijk om na de behandeling en de dagen erna veel water te drinken om de vrijgekomen afvalstoffen zo snel mogelijk uit het lichaam te verwijderen.