Dorn therapie

beenlengteverschil-bij-kind_03

Bron foto www.ideletteeijgelaar.nl

Dorn-therapie:

De uitvinder van de Dorn-therapie is Dieter Dorn uit Duitsland.

De Dorn-therapie is in tegenstelling tot “kraken” een milde behandeltechniek voor de correctie van heupen, wervels, armen en benen.

De basis van de Dorn-therapie is het corrigeren van beenlengteverschil, wat bijna iedereen heeft.  Onze benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Door ongelijke lengte van onze benen ontstaat scheefstand van het bekken en de wervelkolom, wat diverse problemen kan veroorzaken.

Met de duimen worden de wervels van de wervelkolom op een voorzichtige manier op hun plekje teruggeduwd.

Doordat de cliënt mee beweegt is de behandeling minder pijnlijk.  Na de behandeling zijn de pijnklachten veelal direct verminderd en is meer bewegingsvrijheid voelbaar in de behandelde gewrichten.

Dorn therapie bij bewegingsbeperking, knieproblemen, bekkenscheefstand, rugklachten waaronder chronische hernia, schouders- en nekklachten maar ook hoofdpijn en gewrichtsklachten (ziekte van Bechterew, artrose).

Contra-indicaties zijn: acute hernia, acute ontstekingen/aandoeningen, koorts, bij langdurig gebruik van cortison, vergevorderd stadium osteoporose (Breuss massage zeer geschikt), tijdens de eerste 3 maanden van een zwangerschap, direct na een ongeluk/heup- of knie operatie (weer na 6-8 weken), immobiliteit (cliënt moet kunnen staan en zitten), ernstig overgewicht, botbreuken, kanker.

Aansluitend na de behandeling zal de Breuss massage worden toegepast.

Voor mogelijkheden en tarieven: zie de prijslijst.