Lymfetaping

Effecten van Lymfetaping:

Door het op een speciale manier aanbrengen van de tape wordt de huid iets “gelift”, waardoor er ruimte ontstaat in het gebied waar de tape aangebracht is, hierdoor wordt de druk in het huidgebied onder de tape lager (pijndemping) en worden belemmeringen in de lymfeafvoer opgeheven.

De tape werkt in de oppervlakkige laag, de manuele lymfedrainage werkt ook in de diepere lagen.

Lymfetaping kan als aanvulling aan de behandeling met manuele lymfedrainage worden gedaan, maar ook als zelfstandige behandeling volstaan.

De tape die gebruikt wordt is een elastische katoenen tape met een anti-allergische lijmlaag, welke in de lengterichting rekbaar is. De rekbaarheid, de dikte en het gewicht van de tape zijn vergelijkbaar met de huid.

De huid dient schoon, droog en vetvrij te zijn (vrij van bodylotion) om de tape aan te kunnen brengen. De tape kan 5–7 dagen blijven zitten, al die tijd blijft het zijn werk doen. De tape is waterbestendig, dus douchen, baden en zwemmen is geen probleem. Directe warmte dient gemeden te worden zolang de tape op de huid zit (geen sauna, zonnen, tape droogblazen met een fohn). Wel dient de tape voorzichtig verwijderd te worden om huidirritatie te voorkomen. De huid moet strak getrokken worden en de tape stukje voor stukje van de huid af rollen. Bij voorkeur flink nat maken of met babyolie inwrijven en in laten trekken wat het verwijderen gemakkelijker maakt.

Wanneer Lymfetaping:

Bij oedeem (vochtophoping)
Bij “verse” littekens (mooiere en snellere genezing)
Bij verharding & verkleving van oude ingetrokken littekens (voor soepeler weefsel)
Bij blauwe plekken (voor sneller herstel)

Wanneer géén Lymfetaping:

– Bij hartfalen
– Bij nierfalen
– Bij trombose
– Over een huiddefect
– Bij acute infectie/ontsteking/griep/koorts/steenpuist
– Tijdens de lactatie periode/zwangerschap
– Bij kwaadaardige aandoeningen

 

Voor mogelijkheden en tarieven: zie de prijslijst.

Er is geen vergoeding mogelijk door zorgverzekeraars !