Hotstone massage

Een Hotstone massage is een vorm van thermotherapie.Thermotherapie is het gebruik van warmte tijdens een behandeling. De heilzame werking van een Hotstone massage wordt ervaren als een therapeutische behandeling door pijnverlichting m.n. bij artrose en reumatische klachten.  

Wat kun je verwachten van een Hotstone massage?

Een Hotstone massage wordt uitgevoerd met warme stenen (ca. 50 gr.) en een warme etherische olie, verrijkt met vit. E. De stenen worden verwarmd in een hotstone pan (au bain marie).

Wat is het effect van een Hotstone massage?

Naast de fysieke effecten, zoals een verbeterde werking van bloed-& lymfecirculatie, orgaanactiviteit door aanvoer zuurstof & voedingsstoffen, ontgifting door afvoer afvalstoffen, dieptewerking van de warmte en het hoge magnesiumgehalte van de stenen wat bijdraagt aan herstel van de spieren (afname spierspanning, spierpijn, kramp) en verlichting van gewrichtspijn is het ook een effectief middel tegen stress. Volledige ontspanning van lichaam en geest!

Deze massage wordt alléén gegeven in de herfst en de winter! Bij een hoge buitentemperatuur krijgt het lichaam niet de kans om de opgenomen warmte kwijt te raken.

   Wat zijn hotstones?

Hotstones zijn basalt stenen afkomstig uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika. Basalt stenen zijn stenen van gestolde lava van vulkanen dat eeuwenlang in rivierbeddingen heeft gelegen. De stenen hebben een hoog ijzer- en magnesiumgehalte met een hoge dichtheid waardoor de warmte goed vastgehouden wordt en langzaam wordt afgegeven.

 

Hotstone massage

Is een Hotstone massage voor iedereen goed?

Een Hotstone massage is af te raden bij:

  • ernstige hart en vaataandoeningen
  • uitputting en extreme vermoeidheid
  • wonden/acute letsels
  • besmettelijke huidaandoeningen
  • infecties/griep/koorts

 Een heilzame werking, een weldaad voor lichaam en geest !

Hotstone massage

Voor mogelijkheden en tarieven: zie de prijslijst.